JEUGD

BGHW

Wanneer kinderen 12 jaar worden gaan ze niet meer naar de kidzcorner en mogen ze in de gemeente aansluiten bij de jeugdgroep. De jeugd komt geregeld bij elkaar en organiseren diverse activiteiten.

Het doel is om deze groep jongeren enthousiast te maken voor het geloof en de kerk. Verder willen we ze leren vertrouwd te raken met de bijbel en hoe ze deze kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. Omdat we de jeugd willen leren vertrouwd te raken met de bijbel is het belangrijk om het laagdrempelig te brengen.

Deze jeugdgroep bestaat uit twaalf jeugdleden en vier begeleiders. De jeugd uit deze groep heeft de leeftijd van 12 tot en met 24. Er worden door en voor deze jeugdgroep een paar keer per jaar een filmavond gehouden, er wordt met een groep tussen de 12 en 16 jarigen een karakterspel gespeeld en er worden leuke uitjes georganiseerd.

Sinds dit jaar hebben we ook het koffiedrinken na de dienst geïntroduceerd. We gaan dan naar iemand van de Gemeente die zijn huis ter beschikking stelt en we gaan dan met elkaar in gesprek over luchtige en serieuze onderwerpen. Ook in de diensten was de jeugd vertegenwoordigd in muzikale medewerking en we kijken natuurlijk met veel plezier terug op de gezamenlijke jeugddienst die in onze Gemeente werd gehouden.