Home

BGHW

Over Ons

Onze gemeente bestaat uit zo'n 100 mensen, van jong tot oud. We zijn een enthousiaste groep mensen die naast aandacht voor de boodschap van onze Heer ook de onderlinge aandacht en betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Die twee liggen immers in elkaars verlengde. Samen zijn we Gemeente of zoals de bijbel zegt: Lichaam van Christus. Naast onze diensten hebben we daarom om de 2 weken Gemeente Groei Groepen, kleine groepjes waarin we van gedachten wisselen over het geloof of andere zaken.

Onze groepen

KidzCorner

Je bent vanaf 09.00 uur welkom bij de Minikidz. Met 8 vaste begeleiders proberen we uw kind (als het er aan toe is) alvast een beetje te laten wennen aan wat we verder op de “Kidzcorner” doen. Dit gaan we doen door een bijbelverhaal te lezen, een liedje te zingen en te kleuren of te knutselen.

Jeugd

De 10-er /jeugddienst worden georganiseerd voor de bovenbouw van de KidzCorner en de jeugd. Doel is om deze groep jongeren enthousiast te maken voor de het geloof en de kerk. Verder willen we ze leren vertrouwd te raken met de bijbel en hoe ze deze kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.

Werkgroep Diensten

Als werkgroep willen we aantrekkelijke diensten organiseren waarin geloofsopbouw voor jong en oud een plaats krijgt. Diensten die georganiseerd worden mét en door de gemeente. Samenwerken in daad, woord en geloof!

Beheer Commissie

De beheerscommissie is ontstaan uit mensen die eerst in de B.A.C (Bouw Activiteiten Commissie) zaten en uit leden die door de raad gevraagd zijn vanwege hun ervaringen en competenties.

Leren geloven?

Wie was Jezus?
Dat is het toch een kwestie van zoeken! Waar dan vraag je je af, wie helpt me dan?
De Bijbel heeft een geweldig mooie belofte voor mensen die nieuwsgierig zijn en op zoek gaan:

Wie zoekt vindt!
Belangrijk is nog wel waar je zoekt, dat bepaalt wel of je wat vindt en wat je dan vindt.

Om meer over Jezus te weten, kun je de Bijbel lezen en dan met name Marcus evangelie, Filippenzen, Galaten en Efeze. Dan lees je over het leven van Jezus en wat dat betekent voor mensen vandaag. Een leuk hulpmiddel om gestructureerd Bijbel te lezen is hierbij het Bijbelleesrooster (PDF bestand)

Niet alleen op zondag

Dacht je dat een kerk alleen op zondag open is? Bij de Baptisten Gemeente Hoogezand West (BGHW) in ieder geval niet! Of je nou cursussen wilt volgen, zorg of hulp nodig hebt, mensen wilt leren kennen of je handen uit je mouwen wilt steken… er is voor iedereen iets!